برای دریافت پروانه ساخت روستایی در گیلان، ابتدا باید تقاضای کتبی، نقشه UTM، و مدارک لازم را تهیه کنید. سپس مراحل استعلام کاربری زمین، بازدید کارشناس، و اخذ تاییدیهها را انجام دهید. بعد از پرداخت عوارض، پروانه صادر میشود.
این روزها داشتن یک زمین دلباز و چند صد متری در یکی از روستاهای گیلان و در ادامه ساخت یک ویلا از ایده آل های هر شخصی محسوب میشه . منتها در مسیر خرید زمین تا دریافت پروانه ی ساخت و ساختن ویلا سوالات بسیاری وجود داره که در ابتدای راه دانستن و داشتن اطلاعات کافی در این زمینه بسیار مهم و ضروری هستند. لذا در این متن میخواهم بطور اختصاصی به بحث مهم چگونگی دریافت پروانه ی ساختمانی در روستا بپردازم.
اقدامات 12 گانه ای که باید جهت اخذ پروانه ی ساختمانی انجام شود را فهرست وار اشاره می کنم و در ادامه به توضیح مختصر در مورد هرکدام خواهم پرداخت :
* تقاضای کتبی
* دریافت نقشه UTM
* ثبت در سیماک (سامانه یکپارچه مدیریت املاک کشور)
* ثبت مدارک در یکی از دفاتر پیشخوان جهت استعلام کاربری زمین
* دریافت جواب استعلام از بنیاد مسکن و ارائه به دهیاری
* دریافت نامه های استعلامات مربوطه از دهیاری و اخذ جواب ها از ادارت مربوطه
* تقاضای کارشناس فنی جهت کارشناسی زمین
* صدور دستور نقشه توسط دهیاری
* تهیه نقشه و پلان معماری
* تاییدیه نقشه
* پرداخت عوارض ساخت و ساز به دهیاری
* صدور پروانه ساختمان
در گام اول می بایست یک تقاضای کتبی مبنی بر در یافت پروانه ساختمان برای زمینی که قصد ساخت در آن داریم تهیه و به دهیار روستای مربوطه تحویل دهیم.
این نقشه که باید از زمین مربوطه تهیه شود در واقع مختصات انحصاری زمین بر اساس قرارداد جهانی می باشد که جهت تهیه این نقشه می توانید ضمن دریافت مشاوره رایگان از سایت پوریاری دات کام توسط « شرکت ویلا سازان ایده پرداز » در سریع ترین زمان ممکن نقشه ی یو تی ام ( UTM ) زمین خود را تهیه فرمایید.
بعد از تهیه نقشه UTM می بایست جهت ادامه ی روال دریافت پروانه ساختمان ، نقشه و اطلاعات مورد نظر را در سیماک ( سامانه یکپارچه مدیریت املاک کشور ) ثبت و به اصطلاح کد یکتا دریافت کنیم که این مورد نیز توسط همان تیمی که نقشه برداری را انجام دادند ثبت خواهد شد.
بعد از انجام مراحل بالا می بایست با داشتن نقشه ، کد یکتا و مدارک زمین (مبایعه نامه) به یکی از دفاتر پیشخوان مراجعه و ضمن ثبت مدارک مربوطه در سامانه بنیاد مسکن شهرستان مربوطه در صف دریافت استعلام کاربری زمین قرار خواهیم گرفت.
پس از دریافت جواب استعلام کاربری از بنیاد مسکن ( که در شرایط عادی حدودا بین 30 تا 40 روز زمان می برد) در صورت مسکونی بودن زمین ، جواب استعلام را به دهیاری ارائه می کنیم.
در این مرحله با توجه به منطقه ای که روستا در آن قرار دارد چند نامه جهت استعلامات مربوطه ( اداره آبیاری ، منابع طبیعی ، جهادکشاورزی و ...) از دهیاری دریافت و جهت اخذ جواب ها به ادارات مربوطه مراجعه می کنیم.
پس از دریافت جواب های استعلامات مربوطه و ارائه ی آن ها به دهیاری ، کارشناس فنی دهستان یک زمان تعیین می کند جهت بازدید از زمین و تایید نهایی.
بعد از اینکه کارشناس از زمین بازدید لازم را انجام داد اگر موردی باشد که ذکر می شود و می بایست مرتفع گردد و در صورت تایید نهایی ، دستور نقشه از طرف دهیاری صادر و تحویل شما می گردد.
در این مرحله شما می بایست توسط یکی از شرکت های ساختمانی یا دفاتر فنی مهندسی اقدام به طراحی نقشه و پلان معماری ویلا یا ساختمان مورد احداث را تهیه و مهر و امضا شده به دهیاری تحویل نمایید.
وقتی نقشه را ارائه نمودید اگر مورد قابل ویرایشی باشد توسط کارشناس به شما گفته می شود که باید اصلاحات مربوطه انجام و مجددا ارائه شود و در صورت تایید شما وارد مرحله ی نهایی می شوید.
پس از اتمام مراحل بالا و روال اداری دریافت پروانه ساختمانی ، حسابدار دهستان مربوطه بصورت سیستمی عوارض ساخت و ساز شما را محاسبه و فیش واریز صادر می گردد که می بایست پرداخت و به دهیاری ارائه گردد.
در نهایت پس از گذراندن تمام مراحل یازده گانه و به دنبال آن واریز وجه عوارض دهیاری پروانه ی ساختمانی شما صادر می گردد.
دوستان عزیزم شما از طریق سایت پوریاری دات کام می توانید از شرکت ساختمانی « ویلا سازان ایده پرداز » بابت صفر تا صد دریافت پروانه ی ساختمانی خود در استان گیلان مشاوره رایگان و خدمات حرفه ای دریافت نمایید.